20.OCJENJIVANJE I IZLOŽBA MEDA KZŽ

Kreirano Nedjelja, 18 Prosinac 2022 Napisao/la Darko Milinković
Najbolji med na području Krapinsko – zagorske županije ove godine proizvela je Martina Krog iz Štuparja, koja je za svoj med dobila visoku ocjenu 19,88 (zlato), pehar, te novčanu nagradu Krapinsko – zagorske županije od 2000 kuna. Među brojnim dobitnicima zlata su i Dragutin Zajec iz UP „Nektar“ Konjščina i Tin Bogdanić iz Krapine, koji su se zajedno našli na drugom mjestu s ocjenom 19,84, te su također primili pehar i novčanu nagradu Krapinsko – zagorske županije u iznosu od 1500 kuna, a na trećem mjestu našao se med Spomenke Škrlec koji je također dobio visoku ocjenu od 19,80 (zlato) te pehar i novčanu nagradu od 1000 kuna. 
 
Naši pčelari iz udruge sve ukupno su osvojili  18 zlatnih odličja što iznosi 35% , 9 srebrenih što iznosi 17,64%  i 5 brončanih  što iznosi 41,66 % .
To je jako dobar rezultat , naravno stalno smo u visokom kontinuitetu dobrih rezultata kako na nivou županije tako i na državnom i međunarodnom nivou
 
Za organoleptičko ocjenjivanje pristiglo je 117 uzoraka meda od 82 pčelara s područja županije, a provedenim ocjenjivanjem, ukupno 52 uzorka zaslužila su zlato, njih 51 srebro te 12 uzoraka broncu. U dodjeli nagrada i priznanja sudjelovali su i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, načelnica Općine Konjščina Anita Krok, predsjednica Općinskog vijeća Hrašćine Ljubica Mikulčić i ravnateljica Srednje škole Bedekovčina Vera Hrvoj. 
Program je održan u dvorani Područne škole Hrašćina, a među okupljenima je bila i ravnateljica OŠ Vladimir Nazor Budinščina Renata Kreber Mikšaj.
Velika nam je čast pored ovdje nabrojanih gostiju da je na  manifestaciji prisustvovao predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza gosp. Dražen Kocet. Predsjednik je istaknuo da je jako bitno koristiti nacionalnu staklenku te jedinstvenu etiketu za  prepoznatljiv med Krapinsko zagorske županije koji ima certifikat zaštite na europskom nivou. Taj prijedlog prihvatio župan Krapinsko-zagorske županije gosp. Željko Kolar te da će  raditi  na tome da se sufinacira nacionalna staklenka.
 
 
Copyright 2013. "Nektar" Konjščina - web by Brle