14.MEĐUNARODNO OCJENJIVANJE MEDA

Kreirano Ponedjeljak, 11 Studeni 2013 Napisao/la Darko Milinković

 

 Dana 10.11.2013.  u Kulturnom centru  Semič(Slovenija)  održana je podjela priznanja na 14. Međunarodnom ocjenjivanju meda. Na ocjenjivanju je bilo izloženo  325 uzoraka  meda od  168 pčelara  iz sedam zemalja (Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Švicarske, Srbije i SAD-a. U Semuču je to najveće ocjenjivanje u ovom djelu europe.

Ocjenjivačkoj komisiji predsjedavala je doc.dr. Jasna Bertoncelij s  Biotehničkog fakulteta Ljubljana.

Prema Pravilniku ocjenjivanja  dodjeljuje se nagrada za najbolji med iz zemlje(Slovenije) i najbolji med iz inozemstva, te se nagrađuju medovi prema sortama za  1. 2. i 3. mjesto.

Šampion za najbolji med iz  Slovenije je pčelar   Lužar Gregor, a Šampion za najbolji med iz inozemstva j pčelar iz Hrvatske(Konjščina) Darko Milinković  član naše udruge. Osim Darka Milinkovića na ocjenjivanju su sa medom učestvovali: Martinjak Nenad; zlatna medalja, Ivan Kožić; zlatna medalja, Vinko Ferenčić; zlatna medalja, Denis Galina; zlatna medalja (medalje su  za med od bagrema)  i Zdravko Crneković za med od kestena brončana medalja. Opet se ponovio uspjeh konjščanskih pčelara sa bagremovim medom i opet se potvrdila ta kvaliteta koja dolazi iz zagorja.

 

 

Copyright 2013. "Nektar" Konjščina - web by Brle